Hoe schrijf ik een SEO tekst?

seo teksten

SEO staat voor Search Engine Optimalization, vrij vertaald is dat zoekmachine optimalisatie, waarmee men bedoelt dat een tekst wordt geschreven met als doel gevonden te worden door online zoekmachines. Hoe beter een pagina te vinden is hoe meer bezoekers er op de pagina komen en hoe meer je kan verkopen. SEO teksten zorgen dus voor meer bezoekers, de teksten op de pagina zelf zijn geoptimaliseerd met het oog op verkoop of andere acties zoals bellen om een afspraak in te plannen.

Hoe vind een zoekmachine mijn site?

Je hebt iemand die naar de zoekmachine gaat en daar wat termen intypt, ‘Hondenkennel Sittard’, ‘Kapper Volendam’, ‘Hoe verzorg ik mijn tattoo’ dat soort dingen. Als er een overeenkomst is tussen de zoekterm en de tekst dan vindt de zoekmachine die. Er zijn wat richtlijnen of regels om de zoektermen het beste te verwerken in een tekst, een professionele tekstschrijver weet hier alles van. Je wil ook niet teveel dezelfde woorden gebruiken namelijk. Een overdaad is niet bevorderlijk voor de leesbaarheid maar ook een zoekmachine is hier niet van gediend en dan vinden ze je alsnog niet.

Op welke termen zoekt mijn doelgroep?

Om te weten welke termen je in de tekst moet gebruiken is er kennis nodig van de doelgroep die jij wil bereiken. Welke termen gebruiken zij om te zoeken? Dit kan de stad zijn waarin jouw fietsenwinkel staat of de afkortingen die pubers gebruiken. Om hier achter te komen is een gedegen onderzoek naar de doelgroep en hun taalgebruik nodig.

Overtuigend en doeltreffend

Er zijn meer redenen om een tekst te schrijven, zo kan je doel verkoop zijn. De teksten die je op de pagina plaatst worden dan geoptimaliseerd om dat doel te bereiken. Een aantal dingen waar je aan kan denken om een overtuigende tekst te schrijven zijn bijvoorbeeld, gebruik niet te veel woorden, of te moeilijke woorden. Let erop dat zinnen niet te lang zijn, zorg ervoor dat een artikel juist is en goede argumenten heeft. Zorg voor een goed onderzoek voorafgaand aan het schrijven. Maak korte en overzichtelijke alinea’s met duidelijke titels.

Tekstschrijvers doen het werk voor je

Misschien is het je nu duidelijk geworden dat een tekst schrijven redelijk haken en ogen heeft, in ieder geval effectief schrijven zodat je omzet groter wordt. Heb je geen zin of tijd dan is het raadzaam om een tekstschrijver van OnlineFurore in te huren die dit voor je kan doen. Omdat de teksten het doel hebben meer geld binnen te halen is het een investering die zichzelf terug verdient.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *